Kaffen

bønne

Vi sælger Slow roasted kaffe af sorten ARTNOK
For at øge de delikate aromaer i kaffen, udvikler vores ristemester unikke risteprofiler til hver enkelt kaffe. Derefter slow roastes kaffen for at bevare bønnens unikke smag.

Hvad er ”slow roast”?
”Slow roast” er en skånsom ristemetode fordi ristningen foregår ved temperaturer omkring 300 grader, hvilket er meget lavere end ved en ”high yield” ristning. De lavere temperaturer sikrer en bedre udvikling af kaffens smagsnuancer. Derudover tager ”slow roast”, som navnet antyder, længere tid end ”high yield”. ”Slow roast” tager mellem 11-16 minutter. Og netop den lange ristetid gør også, at alle skadelige stoffer (blandt andet akrylamid) i kaffen nedbrydes.

Hvad er ”high yield”?
”High yield” betyder praktisk at kaffen er ristet på 3-5 minutter ved ekstremt høje temperaturer (ca. 800 grader).  Metoden benyttes for at spare tid og for at undgå et stort svind. Den korte ristetid gør dog, at det er svært at nedbryde giftige stoffer såsom akrylamid. Efter ristningen oversprøjtes kaffebønnerne med koldt vand for at blive hurtigere afkølet og for at bibeholde fugtigheden i kaffen. Fugtighed er lig med vægt, fugt smager bare ikke af ret meget.

© Kaffe Express 2012